یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

قيمت تيرآهن

قيمت تيرآهن

قيمت تيرآهن بي شك يكي از مهم ترين مواد به كار رفته در ساخت و سازها، تيرآهن مي باشد. توليد تيرآهن H شكل (تير آهن بال پهن IPB)، باعث تحول بزرگي در صنعت فولاد گرديد و در بسياري از كاربردها مورد استفاده قرار گرفت! در اين مقاله قصد داريم شما را با انواع تير آهن ها و نكات پيراموني آن آشنا كنيم. پس با فولاد آركا همراه باشيد.

قيمت تيرآهن

تيرآهن، پروفيلي است كه وظيفه اصلي آن تحمل تنش‌هاي حاصل از نيروي برشي و لنگر خمشي است و عمده استفاده آن در صنعت ساختمان‌سازي است. در فرآيند توليد اين محصول از نورد گرم استفاده مي‌كنند و تنها برخي مراحل متفاوت در توليد معمولي و هاش آن وجود دارد. اين محصول فولادي كه كاربرد زيادي در ساختمان‌ها دارد بر اساس نسبت بال و عرض‌ها در گروه‌هاي متنوعي قرار مي‌گيرد، در اين مطلب قصد داريم ابتدا به معرفي مختصري از اين محصول پرداخته سپس انواع آن را بررسي كنيم.

  • تيرآهن به عنوان يك سازه فلزي پركاربرد در صنعت ساختمان در انواع مختلف بسته به وظايف و نقشي كه دارد استفاده مي‌شود و انواع آن شامل تيرآهن IPE ‌،INP ،IPB و لانه زنبوري است. قيمت تيرآهن

تيرآهن را بيشتر بشناسيد

تيرآهن يك پروفيل شناخته شده با سطح مقطعي به شكل I و H است كه از آلياژهاي مختلف فولادي ساخته شده؛ از اين محصول به طور گسترده در ساخت ساختمان استفاده مي‌شود؛ به طوري كه ساختمان‌هاي اسكلت فلزي بدون اين پروفيل وجود خارجي نخواهند داشت. وظيفه اصلي اين نوع از پروفيل در سازه‌ها، تحمل و انتقال بار وارده بر ساختمان است، همچنين از آن در طراحي ستون، خرپا و تيرها به عنوان بهترين گزينه استفاده مي‌كنند.

  • اين پروفيل از دو بخش بال و جان تشكيل شده است، بخش اصلي و مياني تيرآهن را جان و به لبه‌ها و كناره‌هاي آن بال مي‌گويند. حجم بالا استفاده از اين محصول باعث شده، قيمت تيرآهن يكي از عوامل تعيين‌كننده در قيمت تمام شده ساختمان باشد.

مروري بر فرآيند توليد تيرآهن

براي توليد تيرآهن لازم است تا در ابتدا به وسيله‌ي يك جك از نوع هيدروليكي شمش‌ها را وارد كوره با دماي ۱۱۰۰ درجه سانتي‌گرادي كرد و در رديف‌هاي مشخصي قرار داد. زماني كه شمش‌ها درون كوره پخته شدند بايد آن‌ها را روي رول‌ها قرار داد تا به سمت مرحله رافينگ بروند. در اين مرحله سه بار قطر شمش‌ها كاهش مي‌يابد و طول آن افزايش پيدا مي‌كند. مرحله‌ي بعد از رافينگ يا استندها‌ نوبت به قفسه‌هاي نورد مي‌رسد كه در اين مرحله ۱۰ الي ۱۸ استند وجود دارند كه به واسطه‌ي كاليبر مشخص مي‌باشند.

  • در نهايت در قسمت نورد بايد از قيچي متراژ جهت بريدن محصولات در طول‌هاي مختلف استفاده شود. در آخر بايد گفت كه محصولاتي كه توليد مي‌شوند در زير گيوتين‌هاي بسته‌بندي كه داراي طولي برابر ۱۲ سانتي متر هستند بريده مي‌شوند

تير آهن هاي I شكل

تا پيش از آن، تير آهن هاي IPE يا همان تير آهن هاي I شكل به عنوان مصالح پايه و رايج در ساختمان سازي ها و ساخت و سازها مورد استفاده قرار مي گرفت. شركت Bethehem، شركتي آمريكايي بود كه نخستين بار اين نوع تير آهن را ايجاد كرد و توانست جايگاه بسيار مهمي را در ساخت و ساز هاي مهم، مانند پل سازي، ساخت آسمان خراش و … ايفا كند. تير آهن ها نيز مانند ساير مواد و مصالح داراي انواع مختلفي هستند و در ساخت و طراحي آن ها استانداردهاي مختلفي رعايت مي گردد.

در ابتدا لازم است دو اصطلاح مهم درباره ساختار تير آهن را به صورت مختصر توضيح دهيم :

جان تير آهن : همانطور كه در تصوير زير مشاهده مي كنيد، به قسمت اصلي و بخش مياني تير آهن، جان تير آهن مي گويند.
بال تير آهن : به كناره ها و لبه هاي يك تير آهن ، بال تير آهن مي گويند.


انواع تير آهن

جالب است بدانيد كه از تير آهن ها در ساختمان سازي، به صورت ستون، خرپا، نعل درگاه، تير در پوشش سقف ها و پل هاي لانه زنبوري استفاده مي شود. تيرآهن ها در انواع مختلفي توليد مي شوند كه پركاربردترين و معروف ترين آنها به صورت زير مي باشند :

تير آهن بال پهن

به سه نوع بال پهن سنگين (HEB) و بال پهن سبك (HEA) و تير آهن سنگين TPB تقسيم مي شود.
معمولا در اندازه هاي 100 تا 1000 ميليمتري توليد مي گردد.
نكته قابل توجه درباره اين تير آهن اين است كه در جنگ جهاني اول در چندين جنگ، كاربرد بسيار زيادي داشت.

تير آهن لانه زنبوري

اگر به تصوير زير كه مربوط به تير آهن هاي زنبوري است دقت كنيد، علت نامگذاري اين نوع تير آهن را خواهيد فهميد. از آنجايي كه حفره هاي توخالي در طول اين نوع تير آهن ها وجود دارد و تشابهي كه با حفره هاي كندوي عسل ايجاد مي كند، به اين نوع تير آهن ها، تير آهن زنبوري گويند.

مزايا

با تبديل تير آهن معمولي به تير آهن زنبوري، مي توان تير آهني با ارتفاع بيشتر، قوي تر و هم وزن تير آهن اصلي ايجاد كرد. از نظر اقتصادي مقرون به صرفه تر است، چرا كه وزن مصالح ايجاد شده در اين نوع تير آهن كمتر مي شود. از فضاهاي خالي ايجاد شده در جان تير آهن زنبوري مي توان لوله هاي تاسيساتي و برق را عبور داد.

معايب

عدم تحمل تير آهن هاي زنبوري در محل تكيه گاه هاي پل به ستون يا اتصال تير آهن تودلي به پل لانه زنبوري

معايب و مزاياي استفاده از تير آهن

تير آهن ها نيز مانند همه مواد و مصالح مصرفي، معايب و مزاياي خاص خود را دارند و مي بايست متناسب با شرايط و كاربرد، به كار گرفته شوند.

در زير سعي كرديم معايب و مزاياي استفاده از تير آهن را بيان كينم :

مزايا
- امكان توسعه سازه پس از اتمام
- امكان اتصال چند قطعه به يكديگر
- امكان عرضه آن به صورت پيش ساخته
- معمولا در ارتفاعات زياد كاربرد دارد

معايب
- ضعف در دماي زياد
- خوردگي و فساد فلز در مقابل عوامل خارجي
- تمايل قطعات فشاري به كمانش
- جوش نامناسب

انواع استانداردهاي ساخت تير آهن

شركت هاي سازنده تير آهن ، از استانداردهاي مشخصي در ساخت آن استفاده مي كنند. از 3 استاندارد IPE ، INP و IPB عمدتا در ساخت تير آهن ها استفاده مي شود كه در زير جزييات بيشتري از اين استانداردها بيان مي گردد :

استاندارد IPE

  • استاندارد رايج در توليد تير آهن در كشورهاي اروپايي و ايران
  • ضخامت بالهاي آن يكنواخت مي باشد.
  • معمولا در ارتفاع هاي 80 تا 600 ميليمتري توليد مي گردند.
  • ضخامت بال آن ثابت بوده و تيرآهن هاي ايجاد شده در اين استاندارد، به صورت I شكل مي باشند.

استاندارد INP

  • استاندارد رايج در توليد تير آهن در كشورهاي چين و روسيه
  • برخلاف استاندارد IPE، دو بال تير آهن هاي ايجاد شده در اين استاندارد شيب ملايمي دارند.
  • معمولا در ارتفاع هاي 80 تا 600 ميليمتري توليد مي گردند.
استاندارد IPB

طول بال ها در اين تير آهن ها، نسبت به تيرآهن هاي استاندارد IPE افزايش يافته است. به اين استاندارد، استاندارد "بال پهن" نيز مي گويند.

انواع روش هاي برش تير آهن

در حال حاضر و با توجه به تكنولوژي هاي موجود، به دو روش زير مي توان تير آهن ها را برش داد :

  • برش به روش كوپال (روش سرد) :در اين روش از يك دستگاه به نام قطع كن سنگين استفاده مي شود. اين دستگاه كه به برش مخصوص نيز مجهز است ، تيرآهن ها را به صورت سرد و در امتداد خط قطع مي كند.
  • برش به روش برنول (روش گرم) :در اين روش يك كارگر ماهر با شعله قوي حاصل از تركيب استيلن و اكسيژن به همراه لوله برنول، اقدام به برش تير آهن مي كند.

خريد فولاد

خريد فولاد كه يك آلياژ آهن (Fe) كربن (C) است. به غير از C، عناصر آلياژي و عناصر ناخالصي (ناخالص، آلاينده) در نسبت هاي مختلف وجود دارد. اين تركيب شيميايي عناصر موجود در آن و ساختار داخلي فولاد است كه در خريد فولاد خواص متفاوتي به فولاد مي دهد. نسبت هاي مختلفي از عناصر آلياژي را مي توان به فولاد اضافه كرد و فولاد با خواص متفاوت با كنترل ساختار داخلي با فرآيندهاي مختلف (بهبود، نرمال سازي و ...) به دست مي آيد.

قيمت لوله

قيمت لوله در اين مقاله، فولادآركا سعي دارد تا با ارائه مقاله اي در مورد انواع لوله هاي فولادي، هموطنان عزيز را در خريد لوله فولادي راهنمايي كرده و مشاوره اي كامل را به آن ها ارائه دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در ادامه مطلب با ما همراه باشيد و يا در صورت نياز مي توانيد در هر ساعت از شبانه روز با مشاورين ما در فولادآركا تماس حاصل بفرماييد.

سخن آخر

در اين مقاله كه به صورت اختصاصي توسط تيم تحريري مجموعه فولاد آركا توليد و تهيه شده است، سعي كرديم شما را با تير آهن، انواع آن و كاربردهاي اين سازه مهم و حياتي در ساخت و سازها آشنا كنيم. شما همراهان گرامي ميتوانيد براي دسترسي به قيمت روز تيرآهن بر روي لينك كليك كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.